Hír - pont

Mindent a laktózérzékenységről!
A tejfogyasztás kérdésköre igencsak megosztó. A szakértők és a laikusok véleménye is megoszlik: vannak, akik szerint egyáltalán nem szabadna tejet fogyasztanunk, vannak, akik hiszik, hogy a laktózmentes jobb, és sokan vallják még mindig azt, hogy a tej egyenlő az (élet)erővel, egészséggel.
Mit jelent pontosan a gluténérzékenység?
A gluténmentes kifejezés már-már nemcsak azok számára keresett kulcsszó, akik diagnosztizált gluténérzékenyek. Sokan, sokféle okból igyekeznek csökkenteni gluténfogyasztásukat, akkor is, ha nem érintettek a betegségben. A cikkben megismerkedünk a gluténnal, az azzal összefüggő megbetegedésekkel, a gluténmentes diéta alapjaival, illetve néhány gyakorlati tippet is találsz benne.
Táplálékallergia vs. táplálákintolerancia
Az elmúlt évek egyre többet kutatott területe az ételérzékenységek témaköre. A szakemberek számára sem egyértelmű, hogy valóban egyre több az érintett, vagy a fejlődő diagnosztikai módszereknek köszönhető az allergiák és intoleranciák előfordulási arányának emelkedése. Megnehezíti a válaszadást, hogy - a mindenki számára könnyen elérhető információáradat miatt - megnövekedett az “öndiagnózisok” száma, sokan önbevallásos módszer alapján mondják magukat ételérzékenynek.
A vegetarianizmusról szakmai szemmel
A hétköznapi szóhasználatban a vegetáriánus kifejezést olyan táplálkozási módozatra értjük, amelynek gyakorlója nem fogyaszt húst. Valójában a vegetarianizmusnak több formája, módozata is létezik, és korántsem egy divatos hóbortról, újkeletű diétáról van szó. Bár tény, hogy fokozott odafigyelést igényel, de a cikkből kiderül, melyek a legfontosabb alapelvek, amelyekre fontos odafigyelni.
A kombucha teáról dietetikus szemmel
Számos jótékony tulajdonságot, egészségvédő hatást tulajdonítanak a kombucha italnak, de ahogy a táplálkozástudomány számos területén, ebben sincs teljes egyetértés a szakemberek között. Az alábbiakban elfogulatlanul, de szakmai hitelességgel járom körbe a témát. - Pangl-Szarka Dorottya dietetikus
Mire figyeljünk nyáron az étkezésnél
Nyáron a legtöbb ember igyekszik feltöltődni, és valljuk be, úgy is érezzük, hogy ilyenkor jár is a pihenés, a kikapcsolódás. Jellemző, hogy egy-egy nyaralás alatt még az egészségtudatos emberek is többet megengednek maguknak étkezés terén - hiszen egész évben odafigyelnek a helyes életmódra, aminek jó esetben nyárra megvan az eredménye.
 Bio ételekkel a szervezet méregtelenítéséért
Egy Amerikában végzett tanulmány szerint igen meglepő és azonnali eredményeket hozott az organikus ételekre való áttérés.
Fenntartható fogadalom az új éveben!
Tűzd ki célul, hogy fogadalmaidat idén szokássá alakítod!
24 évesek lettünk – Ünnepelj velünk!
Születésnapunk alkalmából egy fotópályázattal szeretnénk kedveskedni Nektek és ezúttal 24 db szerencsés nyertest fogunk kisorsolni!
Kukorica
Nézzük, milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik ez a tengeriként, törökbúzaként vagy máléként is ismert gabona.

Oldalak